The Legend of Longwood

Lisa Mulcahy Speelfilm - 2015 - 94 min.
Vanaf 9 jaar
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In dit magische en spannende avontuur verhuist de twaalfjarige Mickey vanuit New York naar een slaperig Iers stadje. Daar blijkt ze voorbestemd om het plaatsje van een eeuwenoude vloek te verlossen.

Wanneer de twaalfjarige Mickey met haar moeder en broertje vanuit het bruisende New York naar een slaperig Iers stadje verhuist, wordt haar leven allesbehalve saai. In dit magische avontuur ontdekt de jonge heldin namelijk dat ze voorbestemd is om de inwoners van haar nieuwe woonplaats te bevrijden van een eeuwenoude vloek. Het slimme, moedige meisje komt in contact met een mysterieuze Zwarte Ridder en moet eigenhandig een kudde paarden redden uit de greep van een meedogenloze dame met snode plannen.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Michael Garland
Uitvoerend producent(en)
Paul Myler
Camera
Production Design
Montage
Grainne Gavigan
Sound Design
Patrick Drummond
Geluidsnabewerking
Gary Shortall
Set geluid
Dan Birch
Visual Effects
Fish Blowing Bubbles
Muziek
Cast
Distributie
Still fotografie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland