The Emperor's Wife

Julien Vrebos Speelfilm - 2003 - 93 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Met theatrale kostuums, make-up en decor lijkt de Engelstalige speelfilm The Emperor's Wife op een tijdloos kostuumdrama, een sprookje voor volwassenen. Geïnspireerd door het leven van Suraya van Perzië.

Met theatrale kostuums, make-up en decors - ontworpen door Wilbert van Dorp die voor Peter Greenaway ontwierp - lijkt de Engelstalige speelfilm The Emperor's Wife op een kostuumdrama, een sprookje voor volwassenen. Geïnspireerd op het leven van Suraya van Perzië en het hof van Istanboel in de jaren twintig van de vorige eeuw, gaat het verhaal over eeuwenlange hoftradities. Een keizer, wiens vrouw hem geen erfgenaam kan schenken, geeft zijn kamerheer de opdracht een geschikte kandidate te vinden die hem een zoon geeft. Uit de bergen haalt de kamerheer een mooie jonge maagd, Sabah, mooi maar zo wild als een kat. Sabah moet eerst getemd worden en zal, volgens oud gebruik, een jaar lang in een geheime vleugel van het paleis worden klaargestoomd voor haar rol als keizerin. Terwijl de jaloerse keizerin vermoedens heeft over haar afzetting en de keizer de wet probeert te omzeilen, wordt de aan zijn meester zo loyale kamerheer verliefd op Sabah. Een ernstig probleem, want iedere man die haar vertrek binnengaat wordt geëxecuteerd.

Credits

Scenario Paul Ruven
Producent(en) Emjay Rechsteiner
San Fu Maltha
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Jimmy de Brabant
Julien Vrebos
Jason Piette
Camera
Tony Malamatenios
Production Design
Montage
Marc Bijnens
Set geluid
Michael Lax
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland