The Domino Effect

Paula van der Oest Speelfilm - 2012 - 96 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Regie Paula van der Oest

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Guido van Gennep, NSC

Beste Film Kees Kasander

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Minister of werkster, autohandelaar of taartenbakster, als de crisis uitbreekt is niemand veilig. Wereldwijd opgenomen mozaïekfilm toont dat we meer van elkaar afhankelijk zijn dan ooit. Menselijkheid en liefde zijn de laatste toevluchtsoorden.

Wat gebeurt er als de economische crisis toeslaat? Op pijnlijke wijze wordt duidelijk dat de levens van mensen uit alle lagen van de samenleving en verspreid over de hele wereld meer met elkaar verbonden zijn dan je zou vermoeden. Minister of werkster, autohandelaar of taartenbakster, niemand is veilig. The Domino Effect vertelt een aantal verhalen over wat er gebeurt als het materiële vangnet wegvalt en geluk en welbevinden breekbaar blijken te zijn. Een mozaïekfilm over dromen en verlangens, de angst voor verlies en het belang van familie en liefde. De eerste opnamen gingen van start toen de kredietcrisis nog vers was, maar het onderwerp wordt steeds actueler. Gedraaid met een internationale cast en crew in vier werelddelen.

Credits

Productiebedrijf
The Domino Effect BV
Uitvoerend producent(en)
Natascha Teunissen
Victoria Goodall
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Dominik Trimborn
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland