The Discovery of Heaven

Jeroen Krabbé Speelfilm - 2001 - 134 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Scenario Edwin de Vries

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Ate de JongJeroen Krabbé

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeroen Krabbé's verfilming van de gelijknamige roman van Harry Mulisch. Omdat de mensen het op aarde te bont maken wil God de Stenen Tafelen met daarop de tien geboden laten terugbrengen naar de hemel.

De tweede speelfilm van regisseur Jeroen Krabbé is de internationale en groots opgezette verfilming van Harry Mulisch' gelijknamige roman. Een film over liefde, dood en noodlot. Het verhaal begint met een besluit van God: de mensen maken het op aarde echt te bont en daarom wil Hij de stenen tafelen met daarop de Tien geboden door een afgezant laten terugbrengen naar de hemel. Gods engelen manipuleren vervolgens de levens van - in het bijzonder - vier mensen. De bolleboos Onno Quist en de womanizer Max Delius ontmoeten elkaar 'stomtoevallig' op een zomeravond in 1967. Ze blijken zo veel overeenkomsten te hebben, dat ze stante pede elkaars beste vriend worden. De 'kosmische tweeling' deelt alles, zelfs hun gepassioneerde relatie met de verlegen celliste Ada Brons. Uit de driehoeksverhouding wordt de uitverkorene geboren: Quinten. Een bijzondere jongen die vreemde dromen heeft en dingen meemaakt die de ratio ver te boven gaan.

Credits

Productiebedrijf
Mulholland Pictures
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Benedict Schillemans
Montage
Nigel Galt
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland