The Bird Can't Fly

Threes Anna Speelfilm - 2007 - 87 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Guido van Gennep, NSC

Beste Geluid Peter Flamman

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Threes Anna

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Engelstalige film over een blanke vrouw die terugkeert naar haar geboorteplaats waar haar dochter net overleden is. Daar ontdekt ze dat ze een gekleurde kleinzoon heeft, die zich gedraagt als een wilde.

Engelstalige speelfilm waarin de blanke Melody naar haar geboorteplaats Fairlands afreist om haar enige dochter te begraven. Fairlands is een oud mijnplaatsje dat door aanhoudende zandstormen langzaam verdwijnt onder het zand. Slechts enkele mensen wonen nog in het gehucht, waar struisvogels tussen de huizen lopen. Tijdens de begrafenis ontdekt Melody dat ze een kleinzoon heeft. De plaatselijke postbode, de pikzwarte Scoop, blijkt de vader. River, zoals het jongetje heet, vormt samen met zijn vriendjes een vreemdsoortig kinderleger, waarvan hij de strenge dictator is. Het botert slecht tussen moeder en onofficiële schoonzoon, want Melody is van plan River weg te halen uit het uitstervende gehucht. Ze probeert Scoops smerige huis te ordenen terwijl ze de verwilderde River wat manieren bij wil brengen. The Bird Can't Fly is een drama over een afwijkende, sprookjesachtige plaats waar bijzondere wetten gelden. Toch probeert een standvastige vrouw het leven naar haar hand te zetten.

Credits

Scenario Threes Anna
Philip Roberts
Dictynna Hood
Producent(en) Anton Scholten
Joel Chikapa Phiri
Tom Maquire
Threes Anna
Productiebedrijf
martje witzel
Razorsharp films
Borderline Productions
Anna Productions
Icon Productions
Camera
Production Design
Birrie Le Roux
Montage
Sound Design
Mixage
Set geluid
Simon Rice
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland