The Beast in the Jungle

Clara van Gool Speelfilm - 2019 - 88 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Deze bewerking van de Henry James-klassieker is een poëtische literatuurverfilming. Soms letterlijk, dan weer vrij, en vertelt een historisch maar toch tijdloos liefdesverhaal dat doorloopt tot in het heden. Een dansfilm – maar ook weer niet.

Tegen de achtergrond van een afgelegen Engels landhuis speelt het raadselachtige liefdesverhaal van John Marcher en May Bartram. John gaat door het leven met het verlammende voorgevoel dat hem een onheilspellende gebeurtenis zal overkomen. De enige aan wie hij dit toevertrouwt is May, die besluit om samen met hem op dat moment te wachten. Dit epische duet is gebaseerd op de novelle The Beast in the Jungle van Henry James, geschreven in 1903. In deze dansante bewerking strekt het verhaal zich uit van eind negentiende eeuw tot in het heden.

Credits

Scenario Clara van Gool
Glyn Maxwell
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Bady Minck
Alexander Dumreicher-Ivanceanu
Uitvoerend producent(en)
Marianne van Hardeveld
Coproductiebedrijf
Amour Fou Luxembourg
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sophie van den Keybus
Sound Design
Set geluid
Yves Bemelmans
Muziek
Cast
Sarah Reynolds
Dane Jeremy Hurst
Claire Johnston
Sam Louwyck
Larisa Faber
Jérôme Burelbach
Julian Nest
Sylvia Camarda
Tommy Schlesser
Elisabet Johannesdottir
Sam Coren
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, Luxemburg