The Battle

Will Wissink Speelfilm - 2012 - 85 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Familiefilm uit de reeks Mijn vader is een detective, waarin jongeren met hun bandje deelnemen aan een tv-show voor poptalent. Wanneer één van hen vlak voor de finale spoorloos verdwijnt, gaan detective Max en zijn jonge helpers meteen op zoek.

We leven in een tijd dat iedereen beroemd wil worden. Hoe ver ga jij om te winnen? Deze familiefilm is een op zichzelf staand avontuur uit de reeks Mijn vader is een detective. We keren terug naar Sam, Sterre, Ortwin, Mara en detective Max, die eindelijk wat beter om kan gaan met het alleenstaande vaderschap. Zelfs zijn ex Femke begint hem weer te waarderen - al blijft ze zijn werk gevaarlijk vinden. Zeker nu Hadewij, ooit door zijn toedoen in de gevangenis beland, uit is op wraak. Ondertussen doen de jongeren met hun bandje mee aan een tv-show voor poptalent en maken ze, vooral door Ortwins talent, steeds meer kans op de overwinning. Maar dan krijgt Ortwin ruzie met een concurrent die ook grote kans maakt. Zou hij er iets mee te maken hebben dat Ortwin vlak voor de finale opeens spoorloos verdwijnt?

Credits

Scenario Zebi Damen
Producent(en) Will Wissink
Zebi Damen
Productiebedrijf
A'dam Films BV
Camera
Joost Dankelman
Production Design
Katja Hetsen
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland