The Atomic Soldiers

Morgan Knibbe Korte documentaire - 2018 - 23 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Documentaire Morgan Knibbe

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Indringende documentaire waarin de weinige nog levende ooggetuigen vertellen over de Amerikaanse atoomproeven uit de jaren vijftig. Na decennialang gezwegen te hebben, doen ze nu voor het eerst hun verhaal.

Filmmaker Morgan Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning, 2014) verzamelde tijdens zijn research voor een speelfilm de persoonlijke verhalen van de weinige nog levende getuigen van de Amerikaanse atoomproeven in de jaren vijftig. Hun openhartige getuigenissen zijn onthutsend. Na meer dan veertig jaar verplicht stilzwijgen vertellen de laatste ‘atomic soldiers’ in deze korte, indringende documentaire, recht in de camera, over hun ervaringen.

Credits

Producent(en) Morgan Knibbe
Productiebedrijf Deep Dynamics
Camera
Montage
Sound Design
Distributie
Productieland(en)
Nederland, VS