Terug naar Zotteken Waes

Lobke de Boer Korte film - 2020 - 20 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Na veertien jaar afwezigheid keert Mathis terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij geconfronteerd wordt met zijn grootste angst. Lijkt hij op zijn criminele vader?

Al zolang hij zich kan herinneren wil Mathis niets met zijn beruchte, criminele vader Nicolas te maken hebben. Nicolas gebruikt zijn lijkwagens als dekmantel voor illegale wapenhandel. Mathis verliet het ouderlijk huis met het voornemen nooit meer een voet over de drempel te zetten. Na een jarenlange radiostilte wordt hij plotseling door zijn vader gebeld. Nicolas is stervende en wil zijn erfenis verdelen. Mathis is straatarm en staat op het punt vader te worden. Hij besluit eenmalig terug te keren naar het decor van zijn jeugd: Zotteken Waes.

Credits

Scenario Tom Bronsema
Producent(en) Marrit Greidanus
Pien Maat
Kim Verdegem
Productiebedrijf
Camera
Brian van Dijk
Production Design
Merel Ter Braak
Nina Stanková
Montage
Emma Mandjes
Kostuumontwerp
Sound Design
Tim Marsman
Set geluid
Bente van der Spek
Zeno Hehenkamp
Visual Effects
Lennard Klaaijsen
Lennart Vulto
Muziek
Nikolaï Clavier
Cast
Ward Kerremans
Sam Louwyck
Gert Portael
Mattias van de Vijver
Herwig Ilegems
Geert van den Broeck
Michele Rocco Smeets
Alejandra Theus
Mees Borgman
Eliano Etehemi
Wonder Lebacq
Guus Willems
Tom Ternest
Omroep
Productieland(en)
Nederland