Teledoc Campus - Paul's Last Waltz

Lieza Röben Korte documentaire - 2016 - 25 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Samen met familieleden kijkt regisseur Lieza Röben terug op de laatste dagen voor het overlijden van haar vader. Het afscheid van Paul, die voor euthanasie koos, beleefden ze in een roes.

Twee jaar na het overlijden van haar vader Paul kijkt regisseur Lieza Röben samen met familieleden terug op de laatste dagen voor zijn dood. Hij koos voor euthanasie. Hierdoor was er tijd om afscheid te nemen, inclusief een laatste gezamenlijk diner. Röben laat onder meer haar broer, stiefbroer, stiefzus, stiefmoeder én zichzelf aan het woord over de dagen die ze in een roes beleefden. Ze kijken recht in de camera en vertellen hun vaak emotionele verhalen daardoor heel direct aan de kijker. De interviews zijn doorsneden met oude 8mm-films.

Credits

Productiebedrijf Een van de jongens
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland