Teledoc Campus - Maar je achternaam is toch Marokkaans?

Aiman Hassani Korte documentaire - 2018 - 28 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Persoonlijke documentaire van een regisseur die zich tussen twee culturen bevindt. Zijn ouders zijn in Marokko geboren, maar hij voelt zich vooral Nederlands. Hoe overbrugt hij de kloof met naasten?

De Nederlandse regisseur Aiman Hassani, geboren in Brabant, voelt al jaren druk van zijn familie om zich meer te focussen op zijn Marokkaanse identiteit. Aiman voelt die behoefte niet, want hij beschouwt zichzelf óók als Nederlander. In deze persoonlijke documentaire onderzoekt hij de cultuurverschillen tussen hem en zijn familie, waarna hij knopen zal moeten doorhakken. Of hij schikt zich naar de wensen van zijn familie, of hij volgt zijn eigen pad, waarmee hij de relatie met zijn ouders mogelijk op het spel zet.

Credits

Scenario Aiman Hassani
Producent(en) Mira Mendel
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland