Teledoc Campus - a•sy•lum

Jaap van Heusden, Jefta Varwijk Korte documentaire - 2017 - 23 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Documentaire Jaap van HeusdenJefta Varwijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De 29-jarige David Brown is in de zoveelste psychiatrische instelling beland. Met verhalen en humor probeert hij de gekte op afstand te houden en niet te veranderen in een 'valiumzombie'.


Heen en weer geslingerd tussen depressie en euforie is David Brown (29) in de zoveelste psychiatrische instelling beland. ‘Bang voor de dood, en bang om te leven’, zoals hij zelf zegt. ‘Wat moet je dan?’ Met verhalen en humor probeert hij de gekte op afstand te houden. Lukt het hem om weer op eigen benen te gaan staan of verandert hij in een van de ‘valiumzombies’ die hij nu nog parodieert? Gemaakt in het kader van Teledoc Campus, een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, NPO-fonds en het Nederlands Filmfonds voor jonge regisseurs en producenten.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland