Team Gaza (interactive)

Laurens Samsom, Frederick Mansell - 2016 - 100 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Webdocumentaire over de leden van een Palestijns voetbalelftal die de kijker zelf het perspectief laat bepalen. Elk van de teamleden kijkt op zijn eigen manier tegen de Israëlische bezetting aan.


Kunnen de inwoners van de door Israël bezette Gazastrook hun dromen najagen? Journalisten Laurens Samson en Frederick Mansell volgden gedurende een voetbalseizoen vijf spelers van het Palestijnse elftal Beach Camp om die vraag te beantwoorden. Ondanks dat de overheersing zijn sporen nalaat, vinden de teamleden elk hun eigen manier om met die dagelijkse terreur om te gaan: de een wil ten strijde trekken terwijl de ander letterlijk probeert het verwoeste land weer op te bouwen. Voor de webdocumentaire kan de kijker zelf het perspectief bepalen.Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Research
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Conceptontwikkeling
Grafische vormgeving
Interface en interaction design
Technische realisatie
Webontwikkeling
Website
Productieland(en)
Nederland