Take Me Somewhere Nice

Ena Sendijarević Speelfilm - 2019 - 92 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Film Pieter KuijpersSander van MeursIris Otten

Beste Regie Ena Sendijarević

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Snelle seks of eeuwige liefde, iPhone of wilde natuur, Europees paspoort of Joegoslavische ziel? De Nederlandse tiener Alma belandt tijdens een Bosnische zomervakantie van de ene absurde situatie in de andere in deze frisse roadmovie.

De Nederlandse tiener Alma leeft tussen twee werelden, zo wordt duidelijk als ze een snikhete zomer doorbrengt in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Ze wil haar zieke vader opzoeken. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht. Deze eigenzinnige, speelse roadmovie met opvallende, ongewone camerahoeken werd in de Tiger-competitie van het International Film Festival Rotterdam bekroond met de Special Jury Award.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Joost de Wolf
Marieke Mols
Creative Producer
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Sara Luna Zorić
Lazar Dragojević
Ernad Prnjavorac
Jasna Đuričić
Mario Knezović
Emir Hadžihafizbegović
Sanja Burić
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland