Symmetry

Ruben van Leer Korte film - 2015 - 29 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dansfilm waarin CERN-fysicus Lukas uit balans raakt door de zang van sopraan Claron McFadden. Hij volgt haar terug naar het moment van voor de oerknal, toen tijd nog niet bestond. Een liefdesverhaal zonder eind.

Gekluisterd aan het computerscherm van onderzoekscentrum CERN meent fysicus Lukas tussen de enorme machines de sopraan Claron McFadden te ontwaren. Al zingend vraagt ze hem of hij meer van zo’n deeltje houdt dan van zichzelf, of hij in dat deeltje wil opgaan. Dansend door vreemde werelden volgt hij haar in een wonderlijk spel van aantrekken en afstoten, waarbij ze hem meeneemt naar het moment van voor de oerknal, toen tijd nog niet bestond. De dansfilm toont een liefdesverhaal zonder eind, deels gefilmd in de CERN-deeltjesversneller.

Credits

Productiebedrijf
CTM Pictures
Uitvoerend producent(en)
Pavel Ananich
Camera
Production Design
Barnaby Monk
Laetitia Migliore
Montage
Amber Hooijmans
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Tom Geraedts
Muziek
Cast
Choreografie
Website
Productieland(en)
Nederland