Sweet & Hot Music

Netty van Hoorn Korte documentaire - 1989 - 45 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Middels archiefbeelden en interviews toont de documentaire zes vrouwen die in de populaire Nederlandse damesorkesten uit de jaren dertig en veertig speelden, tot de oorlog deze muziekcultuur wegvaagde.

Documentaire over zes vrouwen die in de populaire Nederlandse damesorkesten uit de jaren dertig en veertig speelden. De `Ladies of Music' traden op in vooraanstaande gelegenheden en gaven de crisisjaren een muzikaal elan. Middels archiefbeelden en interviews, met onder andere Rita Dalvano (viool) en Annie van 't Zelfde (piano & sax), verhaalt de film over hun leven, het musiceren, de vriendschappen en de oorlog die deze muziekcultuur vrijwel wegvaagde.

Credits

Productiebedrijf Netty van Hoorn Film/Video Produkties
Coproducent(en) Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties (Mediafonds)
Publieke Omroep Radio en Televisie
Camera
Montage
Mixage
Jack Bol
Set geluid
Bert Koops
Productieland(en)
Nederland