Suzy Q

Martin Koolhoven Televisiedrama - 1999 - 82 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Televisiedrama Jack Wouterse

Beste Actrice Televisiedrama Carice van Houten

Gouden Kalf-nominatie

Beste Televisiedrama Martin Koolhoven

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Martin Koolhoven

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Familiedrama bestrijkt een weekend uit het verknipte gezin van tiener Suzy ten Cate, anno 1967. Om aan de verstikkende sfeer te ontkomen vlucht Suzy (Carice van Houten) weg in een fantasiewereld. Jack Wouterse speelt de werkloze vader Ko.

Dit familiedrama is een deel uit de zesdelige serie telefilms, speelfilms die speciaal voor de publieke omroep zijn geproduceerd. Het verhaal bestrijkt een weekend uit het leven van de tiener Suzy ten Cate in Amsterdam-Zuid, anno 1967. De verhoudingen binnen haar familie zijn nogal vreemd en de sfeer benauwend. Suzy's werkloze vader heeft te veel belangstelling voor haar seksualiteit en haar onverschillige moeder neust nieuwsgierig rond in het privéleven van haar kinderen. Terwijl ieder gezinslid op zijn eigen manier het hoofd boven water probeert te houden, vlucht Suzy weg in een fantasiewereld die werkelijkheid wordt als zij een ontmoeting forceert met de legendarische popsterren Mick Jagger en Marianne Faithfull op hun hotelkamer. Niemand gelooft haar avontuur en Suzy bekijkt haar familie opeens met hele andere ogen. Suzy Q is gebaseerd op scenarioschrijfster Frouke Fokkema's eigen ervaring toen zij een ontmoeting had met de popidolen in de zestiger jaren.

Credits

Scenario Frouke Fokkema
Producent(en) Emjay Rechsteiner
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Set geluid
Rinie Jansen
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland