Sutrapeze

Pim Zwier Korte documentaire - 2010 - 9 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sue werkt in het midden van haar huiskamer, centraal tussen vloer en plafond, haar sierlijke trapezeritueel af. De camera pikt fragmenten van haar beheerste bewegingen op en beziet Sue's omgeving.

In de huiskamer van Sue Brent heerst stilte. Op haar ademhaling, het kraken van een touw en het glijden van huid op kledingstof na. In het midden van de kamer, centraal tussen vloer en plafond, werkt ze haar dagelijkse, sierlijke trapezeritueel af. De camera pikt telkens een fragment van haar beheerste bewegingen op; een gedeelte van een gespierd, gestroomlijnd been, een gespannen touw, een deel van haar gezicht. Of we zien juist Sue's point of view, als ze hangend uit het raam of naar het plafond kijkt. Flitsen van een piano, de bank bij het raam en een houten vloer. Aan de muren hangen beelden van vroeger tijden, toen Sue niet in huis aan haar trapeze vloog, maar over de straten van Londen. Pim Zwier, die al meerdere korte, kunstzinnige documentairefilms maakte, laat de camera het verhaal vertellen, heel dicht op de huid van de danseres in de lucht, soms zelfs aan haar vast.

Credits

Regie Pim Zwier
Scenario Pim Zwier
Producent(en) Pim Zwier
Productiebedrijf
Fictieve Vrijheid
Camera
Montage
Sound Design
Paul Gies
Vladimir Rakic
Geluidsnabewerking
Paul Gies
Vladimir Rakic
Set geluid
Distributie
Productieland(en)
Nederland