Supernova

Tamar van den Dop Speelfilm - 2014 - 102 min.
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Mannelijke Bijrol Bob Schwarze

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Meis droomt van een groots en meeslepend leven. Terwijl de puber haar seksuele identiteit onderzoekt en zich onderhoudt met haar eigen dromen, wacht haar familie op het onvermijdelijke.

De vijftienjarige Meis woont met haar ouders en haar oma in de bocht van een weg. De puber droomt van een groots en meeslepend leven, maar haar enige kans op reuring is de eerstvolgende auto die de bocht mist en de gevel van het huis ramt. In de tussentijd onderzoekt Meis haar seksuele identiteit en onderhoudt ze zich met haar eigen dromen. De familie wacht op het onvermijdelijke. Het drama over omgaan met verandering, loslaten en volwassenwording is gebaseerd op de Vlaamse jeugdroman Mijn vader zegt dat wij levens redden van Do van Ranst.

Credits

Productiebedrijf
Revolver Amsterdam
Coin Film
Epidemic
IJswater Films
EPIDEMIC A DIVISION OF CCCP BVBA
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
José van Doorn
Camera
Production Design
Tamo Kunz
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland