Strike

Jonas Klinkenbijl Korte film - 2009 - 13 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het nieuwe camerasysteem dat in de seniorenflat van Pete Oldman komt te hangen, blijkt een strenge controleur te zijn. Maar zo makkelijk laat hij zich de kleine pleziertjes van het leven niet ontnemen.

De besnorde monteur die het nieuwe camerasysteem installeert, lijkt nog zo onschuldig. Maar al snel komt Pete Oldman erachter dat de volautomatische observator die in de hoek van zijn seniorenkamer hangt een strenge controleur is; zo zijn alcohol en tabak uit den boze. Maar zo makkelijk laat Pete zich de kleine pleziertjes in zijn leven niet ontnemen. Al snel ontvouwt zich een zwijgende maar verbeten strijd tussen man en machine.

Credits

Producent(en) Jonas Klinkenbijl
Floris van der Weijden
Productiebedrijf
Calling the Shots
Camera
Floris van der Weijden
Production Design
Annemarie Janssen
Montage
Jaron de Paauw
Sound Design
Vincent Beijer
Set geluid
Zavit Grasman
Visual Effects
Tom Jacobs
Henk-Jan Snijders
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland