Stormen in het nieuwe land

Frederieke Jochems Korte documentaire - 2012 - 57 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire roadmovie over de bedreigde bibliobus, de reizende bibliotheek die dorpelingen uit de Noordoostpolder naast leesvoer ook een sociale ontmoetingsplek biedt.

Al sinds 1962 rijdt er door het wijde landschap van de Noordoostpolder een bibliotheek, ooit bestemd voor thuisblijvende dames die met hun man in afgelegen dorpen woonden, van alle cultuur verstoken. Anno nu dreigt deze bibliobus te verdwijnen. Deze polderkroniek brengt de verdiensten van de streekroman voor het voetlicht en maakt daarbij de belangrijke rol van cultuur voelbaar, als smeedijzer voor sociale samenhang en identiteit.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Floortje Brandsteder
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland