Storm in mijn hoofd

Frans Weisz Televisiedrama - 1999 - 90 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Televisiedrama Will van Kralingen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Telefilm waarin een acteur vlak voor zijn sterven, in een magische gedachtenflits, hoogtepunten en dieptepunten uit zijn veelbewogen leven in en buiten het theater regisseert en speelt.

Telefilm waarin de acteur Lucas Bron voor de leerlingen van zijn zoon Patja het toneelstuk King Lear van William Shakespeare opvoert. Na de voorstelling wordt Patja, inmiddels thuis, gewaarschuwd dat het huis van zijn vader in brand staat. Hij snelt naar de plek des onheils. De brandweer is al ter plekke en kan niet zeggen of zijn vader nog in het huis is. Patja rent radeloos het brandende huis binnen en treft zijn vader bewusteloos op de keukenvloer aan. Lucas' geest bevindt zich echter in het theater. In een magische gedachtenflits, vlak voor het sterven, regisseert en speelt Lucas, geassisteerd door zijn zoon, hoogtepunten en dieptepunten uit zijn veelbewogen leven in het theater, maar ook daarbuiten. Toneel en werkelijkheid lopen door elkaar. Langzaam wordt duidelijk dat Lucas zijn zoon nog iets te vertellen heeft.

Credits

Producent(en) Paul Voorthuysen
Productiebedrijf
Blue Horse Productions
Uitvoerend producent(en)
Vera Jennes
Camera
Production Design
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland