Stoperas 1 & 2

Frank Scheffer Korte film - 1987 - 3 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Complete uitvoering van twee opera’s van John Cage. Door middel van stop motion-techniek zijn de stukken van de avant-gardecomponist in deze experimentele film gereduceerd tot enkele minuten.

Complete uitvoering van twee opera’s van componist John Cage getiteld Europera’s. Door middel van stop motion-techniek zijn de stukken van de Amerikaanse avant-gardecomponist in deze experimentele film gereduceerd tot enkele minuten. Vervolg op Wagner’s Ring, waarin regisseur Frank Scheffer in opdracht van Cage de opera Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner comprimeerde tot een korte filmbelevenis.

Credits

Productiebedrijf Allegri Film
Camera
René van der Eyk
Frans Bromet
Montage
Sound Design
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland