Stop Acting Now

Mijke de Jong Speelfilm - 2016 - 82 min.
Vanaf 6 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Maartje Remmers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De maatschappelijk betrokken acteurs van theatergroep Wunderbaum besluiten te stoppen met acteren en eens écht iets te doen. Docudrama waarin feit en fictie op een originele manier door elkaar lopen.

Leden van de maatschappelijk betrokken Rotterdamse acteursgroep Wunderbaum besluiten te stoppen met acteren en over te gaan tot écht handelen. Zo richt een actrice De Basisoptimisten op, waarmee ze de achterstandswijken intrekt. Een ander opent, naar Japans voorbeeld, een Tranenbar. Eén van de acteurs ziet meer heil in radicale acties tegen het bankwezen en multinationals. De verschillen in aanpak en visie zetten de groep onder druk. Feit en fictie lopen door elkaar in dit docudrama dat de afsluiting is van het theaterproject The New Forest.

Credits

Scenario Matijs Jansen
Mijke de Jong
Wunderbaum
Producent(en) Maartje van Doodewaard
Laurette Schillings
Frans van Gestel
Arnold Heslenfeld
Productiebedrijf
Wunderbaum
Topkapi Films
Uitvoerend producent(en)
Nienke van Wijk
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland