Steigerpijp

Barbara Hin, Martin van der Veen Korte film - 2009 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Experimentele film die zich laat bekijken als een flitsend gemonteerde videoclip. Als een man in Amsterdam door een stuk steigerpijp kijkt komt de jazzy muziek van het Nederlandse ICP Orchestra tot leven.

Experimentele film die zich laat bekijken als een videoclip, tegen de achtergrond van Amsterdam. Een man raapt een stuk steigerpijp op en kijkt er doorheen. De muziek komt tot leven. Zo grillig als de geïmproviseerde muziek klinkt, zo caleidoscopisch zijn de beelden van Amsterdam, zoals het Centraal Station en het Bimhuis en de passanten op straat. Die passanten zijn de muzikanten van het Nederlandse ICP Orchestra, bestaande uit kopstukken van de Nederlandse jazz.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Dick Lucas
Set geluid
Dick Lucas
Fokke van Saane
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland