Ga naar inhoud
De Indonesische familie Sjamsudin, als meeslepende metafoor voor het leven in Indonesië, worstelt met corruptie, religieuze conflicten, de generatiekloof en het groeiende verschil tussen arm en rijk.

Leonard Retel Helmrich volgde twaalf jaar de Indonesische familie Sjamsudin uit de sloppenwijken van Jakarta. Stand van de sterren is na Stand van de zon en Stand van de maan het laatste deel in een veelbekroond drieluik. De in cinéma vérité gefilmde familie Sjamsudin is de microkosmos waarin de belangrijkste problematiek van leven in Indonesië is terug te zien: corruptie, conflicten tussen religies, gokverslaving, de generatiekloof en het groeiende verschil tussen arm en rijk.
Bakti Sjamsudin komt zijn moeder Rumidjah ophalen van het platteland. Hij voedt haar kleindochter Tari op. Nu hij buurtregisseur is geworden kan hij dat niet meer en zijn vrouw Sri heeft er geen tijd voor. Tari moet toelatingsexamens doen voor de universiteit. Ze is de hoop van de familie voor een betere toekomst. Tari is erg slim, maar de verlokkingen van het moderne leven, uitgaan en mobiele telefoons, laten haar niet onberoerd. Middelpunt van de verwikkelingen is Rumidjah, die verbijsterd en soms verloren haar familie beziet en zich door Tari laat inpakken.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Scarabeefilms
Omroep
Human TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Stand van de sterren
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 51 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2011)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still