Spurs of Tango

Henri Plaat Korte documentaire - 1980 - 32 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Film Henri Plaat

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte, fotocollage-achtige reisfilm, opgenomen in Zuid-Amerika. In de film gaat de filmmaker op zoek naar plekken die de sfeer oproepen van de door hem zo geliefde tango's. Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.

Korte, fotocollage-achtige reisfilm, opgenomen in verschillende Zuid-Amerikaanse landen. In de film gaat de filmmaker op zoek naar plekken die nog de sfeer oproepen van de door hem zo geliefde tango-muziek. Zonder camerabewegingen maakte Plaat opnames van verweerde muren waarachter van alles tevoorschijn komt. In 1981 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Korte Film.

Credits

Scenario Henri Plaat
Producent(en) René Solleveld
Productiebedrijf
René Solleveld Productions
Camera
Montage
Set geluid
Jan Holleman
Productieland(en)
Nederland