Soof

Antoinette Beumer Speelfilm - 2013 - 95 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Montage Marc Bechtold

Beste Production Design Kurt Loyens

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm Antoinette Beumer

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Romantische komedie over Soof - kort voor Sophie - die een hecht maar hectisch gezinsleven heeft. Een ontmoeting met de sexy en charmante choreograaf Jim zet Soofs huwelijk op losse schroeven.

Soof - kort voor Sophie - heeft alles wat ze ooit wilde. Maar het leven met haar drie kinderen, een eigen cateringbedrijfje en haar hard werkende man Kasper, die op stel en sprong besluit een jaar vrij te nemen, is ook hectisch en chaotisch. Wanneer Soof de sexy en charmante choreograaf Jim ontmoet, die haar weer laat lachen en ontspannen, vraagt ze zich steeds meer af of Kasper nog wel de man is voor wie ze ooit viel. Hoe harder Soof grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt het te ontsporen. De romantische komedie is gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Animatie
Website
Productieland(en)
Nederland