So Help Me God

Thomas Vroege Korte documentaire - 2015 - 22 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Visuele ontdekkingstocht door de belevingswereld van bankiers - de mensensoort die alles onder controle lijkt te hebben en in de recente geschiedenis een financiële wereldramp veroorzaakte.

Al zeven jaar lang trekt de financiële crisis een spoor van grote onrust en schade door de wereld. In Amerika buigt een overheidscommissie zich volop over de schuldvraag. ‘So Help Me God’ zijn de woorden die menig Amerikaans bankier de afgelopen jaren heeft uitgesproken bij de eed voor een van de verhoren door de commissie. Thomas Vroege maakte een poëtisch-visuele trip door de wereld van het grote geld en onderzoekt de schijnbaar onaantastbare positie van bankiers. Wat gaat er door hen heen? Wat als ze de controle verliezen? En hoe zit het met hun empathische vermogens?

Credits

Producent(en) Joost Seelen
Productiebedrijf Zuidenwind Filmprodukties
Research
Caroline van Soelen
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Website
Productieland(en)
Nederland