Snelwegkerk

Elsbeth Fraanje Korte documentaire - 2017 - 53 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Documentaire Elsbeth Fraanje

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Onverwachte ontboezemingen en intieme bekentenissen op een onwaarschijnlijke plek langs de Duitse snelweg: in een kapel op de parkeerplaats. In deze mozaïekfilm komen verhalen van uiteenlopende bezoekers op verrassende wijze samen.

Op de Duitse snelweg staan verrassende toevluchtsoorden: Autobahnkapelletjes, tussen benzinestation en fastfoodrestaurant. In de aanwezige 'wensboeken' schrijven bezoekers van alles op. De een bedankt voor een vette voetbalscore of fantastische seks. Anderen leggen er hun ziel bloot en schrijven openhartig over hun angsten of verlangens, alsof het hun eigen dagboek is. Deze mozaïekvertelling neemt je mee in onverwacht intieme verhalen over verlies, lust en liefde en toont op liefdevolle manier de confrontatie tussen alledaagse sleur en onze heimelijke angst of hartstocht.

Credits

Productiebedrijf
Research
Camera
Montage
Ralf Verbeek
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland