Snackbar

Meral Uslu Speelfilm - 2012 - 83 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Discriminatie
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Unieke geïmproviseerde film toont het bestaan van een vijftal grofgebekte Marokkaanse hangjongeren in een Rotterdamse buitenwijk die een toevluchtsoord vinden in de snackbar van de Turkse Ali.

Deels geïmproviseerde film toont het bestaan van Marokkaanse hangjongeren in een Rotterdamse buitenwijk die een toevluchtsoord vinden in de snackbar van de vijftigjarige Turkse Ali. Ze zijn een jaar of zestien, vernielzuchtig en gewelddadig, plegen auto-inbraken, handelen in drugs en maken van de buurt een no-go-area. Tegen de politie gaat het vaak hard tegen hard. Ali benadert de jongens met een mengelmoes van Nederlands, Turks en Arabisch. Ruw, eerlijk en met grappen. Hij snapt deze jongens heel goed, al keurt hij hun gedrag af. Maar Ali, die het zelf niet lukte om te integreren toen hij in Nederland kwam, heeft zijn eigen problemen. Met zijn gokverslaving zet hij de snackbar en zijn gezin op het spel. Door de film heen zijn interviews geweven waarin acteurs putten uit hun eigen geschiedenis. De tragische en ontroerende levensverhalen bieden soms hoop.

Credits

Regie Meral Uslu
Scenario Stan Lapinski
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland