Skógafoss

Niels Bourgonje Korte film - 2017 - 11 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op vakantie gaan is een vorm van ontspanning, maar wanneer Gijs tijdens zijn IJsland-trip wordt gebeld door zijn verwarde moeder, dringt de echte wereld zich opeens weer op.

Wie op vakantie gaat, wil zijn zorgen achterlaten. Gijs lijkt precies daarvan te genieten tijdens zijn wandeltocht door IJsland met zijn vriendin. Even zijn zij samen alleen op de wereld. En dan gaat de telefoon. Aan de andere kant van de lijn is alweer de moeder van Gijs, die thuis zit in een verwarde staat. Plots staat Gijs voor een dilemma: kiest hij voor het zorgeloze bestaan van een twintiger of besluit hij voor de zoveelste keer zijn getroebleerde moeder te helpen?

Credits

Producent(en) Daniel Aiss
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland, IJsland