Sketches of Siberia

Ben van Lieshout Lange documentaire - 2015 - 74 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Associatieve documentaire waarin de observaties die poolreiziger Fridtjof Nansen in 1913 tijdens een expeditie in Siberië deed, aan het heden worden gespiegeld. Road/boatmovie over de menselijke maat.

De Noorse poolreiziger Fridtjof Nansen nam in 1913 deel aan een expeditie om een handelsroute te vestigen. Hij voer vanuit Scandinavië door de poolzee naar het binnenland van Siberië. Onderweg maakte hij foto’s en hield hij dagboeken bij. Binnen thema’s als kolonialisme, bodemexploitatie en demografische en geopolitieke ontwikkelingen worden zijn observaties gespiegeld aan het heden. Deze associatieve documentaire in de vorm van een road/boatmovie is op zoek naar de menselijke maat die in wankel evenwicht is.

Credits

Producent(en) Ben van Lieshout
Productiebedrijf
Van Lieshout Filmproducties
Uitvoerend producent(en)
Tatyana Yassievich
Camera
Montage
Visual Effects
Muziek
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland