Sinterklaas en het raadsel van 5 december

Martijn van Nellestijn Speelfilm - 2011 - 88 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Speelfilm rondom het kinderfeest van Sinterklaas, waarin de pieten op een modern probleem stuiten. Hoe kunnen de pakjes bezorgd worden als moderne huizen geen schoorsteen meer hebben?

De pieten lopen op tegen een modern probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. Zo kan het gebeuren dat die arme pieten steeds door de politie achterna worden gezeten, terwijl ze alleen maar de cadeaus proberen te bezorgen bij de kinderen. Eén voor één belanden ze in de gevangenis. Net als Sinterklaas werkt aan een oplossing voor het probleem, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein en haar handlangers Joris en Boris. Ondertussen proberen Pieta en mevrouw Dakjes een stel pietjes het pietenvak bij te brengen. Maar ze worden lastig gevallen door Michiel, die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil regelen. Ondertussen nadert pakjesavond al ras en wordt het voor Sinterklaas en z’n hulpjes een race tegen de klok om op tijd een oplossing te vinden.

Credits

Productiebedrijf
SRSP Films
Uitvoerend producent(en)
Camera
Ruben Sluijter
Production Design
Moreno de Vries
Montage
Sonja Visser
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Just Posthumus
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland