Sing for Darfur

Johan Kramer Speelfilm - 2008 - 78 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Sound Design Rens PluymSebastiaan Roestenburg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op de dag dat in Barcelona een belangrijk benefietconcert voor Darfur plaatsvindt, zijn de Spaanse stadsbewoners vooral bezig met zichzelf, hun werk, gadgets en dagelijkse beslommeringen.

Op de dag dat in Barcelona een benefietconcert voor Darfur plaatsvindt, zijn de stadsbewoners vooral bezig met zichzelf. Een opvliegend type scheldt op alles en iedereen die op zijn weg komt. Even later werkt hij als levend standbeeld. Braaf gaat hij op de foto met een toeriste. Een dief steelt haar tas en rent door de stegen. Via een scooter gaat de tas naar een louche type , dat vooral interesse heeft in een concertkaart uit de tas. Na deze mensen volgen nog talloze andere personages en hun verhalen. We volgen ze een paar straten of vangen slechts een flard van een gesprek op. Soms gaat de conversatie over Darfur, maar vaker zijn de stedelingen bezig met mobieltjes, werk en dagelijkse beslommeringen. In Sing for Darfur spelen 67 acteurs uit elf verschillende landen. In grofkorrelig zwart-wit, met virtuoos camerawerk. Op de achtergrond steeds passende muziek bij elk verhaallijntje; vette beats, een zachtaardig deuntje of bikkelharde gitaren.

Credits

Scenario Johan Kramer
Producent(en) Esther de Udaeta
Jony van Hees
Productiebedrijf
Christel Palace
Camera
Production Design
Rikke Jelier
Montage
Sound Design
Sebastiaan Roestenburg
Rens Pluym
Ed Meijaard
Michiel Mullink
Set geluid
Fernando de Izuzquiza
Alex Subirachs
Blai Barba
Roger Abalos Blai
Visual Effects
Ton Habraken
Muziek
Cast
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland