Simon Magus

Ben Hopkins Speelfilm - 1999 - 92 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Magisch verhaal over een simpele jongen dat zich afspeelt in Centraal Europa in de negentiende eeuw. Een dorp verkeert in een crisis omdat alle doorvoerhandel verdwijnt naar de nieuw aan te leggen spoorweg. Met Rutger Hauer.

Magisch verhaal dat zich afspeelt in Centraal Europa in de negentiende eeuw. De dorpsbewoners denken dat Simon bezeten is door de duivel en hij wordt bespot en achtervolgd. De gemeenschap verkeert in een crisis omdat alle doorvoerhandel verdwijnt naar de nieuw aan te leggen spoorweg. Hase, een gewetenloze handelaar, wil een station bouwen om de toekomst veilig te stellen. Hij betrekt Simon bij zijn snode plannen en legt hiermee de toekomst van iedereen in handen van de verwarde jongeman. In de film wordt een belangrijke rol gespeeld door Rutger Hauer.

Credits

Producent(en) Robert Jones
Productiebedrijf Silesia Film Ltd
Camera
Nic Knowland
Production Design
Angela Davies
Montage
Alan Levy
Sound Design
Larry Sider
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Groot-Brittannië