Sidik en de panter

Reber Dosky Lange documentaire - 2019 - 73 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Reber Dosky

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de al vijfentwintig jaar durende, verwoede pogingen van Sidik Barzani om de panter te laten terugkeren in de prachtige, maar deels door oorlog geraakte bergen van Koerdistan.

Sinds jaar en dag trekt Sidik Barzani door de wonderschone, maar deels door oorlog vernietigde bergen van Koerdistan (Noord-Irak). Tijdens zijn tochten verzorgt en repareert hij de natuur waar hij kan. Voor Koerden zijn de bergen heilig. Sidik heeft één ultiem doel; de terugkeer van de panter in dit gebied. Waar hij de panter zoekt, vindt hij mensen, dieren en planten; hij noteert verhalen, observaties en herinneringen in zijn dagboek. Deze documentaire laat in observerende stijl zien hoe natuur en mens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Credits

Scenario Reber Dosky
Producent(en) Jos de Putter
Productiebedrijf
Dieptescherpte BV
Uitvoerend producent(en)
Wink de Putter
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland