Showgirls

Paul Verhoeven Speelfilm - 1995 - 131 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In deze erotische thriller vormt Las Vegas het decor waarin hoofdrolspeelster Nomi Malone zich van een lap-dancer in een louche nachtclub opwerkt tot één van de hoofdacts van een topless-show in de beroemde Stardust Club.

In deze erotische film van de scenarist van Basic Instinct, Joe Eszterhas, vormt Las Vegas het decor waarin hoofdrolspeelster Nomi Malone zich van een lap-dancer in een louche nachtclub opwerkt tot een van de hoofdacts van een topless-show in de beroemde Stardust Club. Onderweg naar de top staat de biseksuele en drugssnuivende ster van de show haar danig in de weg, maar Nomi komt erachter dat seks en jaloezie machtige wapens zijn. Showgirls won de Amerikaanse Raspberry Award, een onderscheiding voor Slechtste Regisseur. Verhoeven is de enige persoon die de prijs zelf in ontvangst nam.

Credits

Scenario Joe Eszterhas
Producent(en) Charles Evans
Alan Marshall
Coproducent(en)
Ben Myron
Uitvoerend producent(en)
Mario Kassar
Camera
Jost Vacano
Production Design
Allan Cameron
Montage
Mark Goldblatt
Mark Helfrich
Muziek
Cast
Productieland(en)
VS