Sentimenti

Martin Kliemann, Johan Simons, Paul Koek Speelfilm - 2004 - 144 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een registratie van de Duitstalige muziektheaterproductie SENTIMENTI van ZT Hollandia en RuhrTriennale vanuit de Jahrhunderthalle in Bochum. SENTIMENTI is gebaseerd op de roman Milch und Kohle van Ralf Rothmann en wordt uitgevoerd op de muziek van Giuseppe Verdi.

Een registratie van de Duitstalige muziektheaterproductie SENTIMENTI van ZT Hollandia en RuhrTriennale vanuit de Jahrhunderthalle in Bochum. SENTIMENTI is gebaseerd op de roman Milch und Kohle van Ralf Rothmann. Centraal in deze voorstelling staan de herinneringen van Simon (Jeroen Willems), zittend aan het sterfbed van zijn moeder, aan haar verboden liefdesaffaire met een Italiaanse gastarbeider in de jaren ’60. Met muzikale fragmenten uit de opera’s van Verdi gaat Simon, deze geschiedenis herbelevend, op zoek naar de essentie van de liefde. In surrealistische beelden en klanken kijkt hij naar zichzelf en de verloren gegane wereld van zijn jeugd in het Ruhrgebied.

Credits

Productieland(en)
Nederland