Sef - Wakker

Yousef Gnaoui Korte film - 2015 - 4 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Rapper Sef maakt het bont. Letterlijk, want hij maakte zijn regiedebuut met deze videoclip die meer kleuren bevat dan de kruising van een toverbal met een regenboog.

Sef, de artiestennaam van Yousef Gnaoui, rapt er vrolijk op los in Wakker, het eerste nummer van zijn album In Kleur, en stond voor het eerst ook achter de camera. In zijn clipregiedebuut knallen de kleuren haast van het scherm. ‘Net als in de muziek wilde ik graag mijn invloeden toonbaar maken en meerdere dingen op een hoop gooien: Afrikaanse fotografie, rapshit, kleur. Ik ben gaan uitbeelden wat ik voor me zag als ik naar de muziek luisterde.’ Aldus Sef zelf.

Credits

Producent(en) Ralph de Haan
Sophie Hendriks
Uitvoerend producent(en) Thijs van der Klugt
Camera
Production Design
Jan-Jasper van Oord
Montage
Arthur Ivens
Productieland(en)
Nederland