Searching for Aliens

Eva Julia Manneke Korte documentaire - 2017 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wat zegt de zoektocht naar buitenaards leven nu precies over ons? Vijf personen, waaronder een klokkenluider-astronoom, een predikant en rapper Lange Frans laten er hun licht over schijnen.

De zoektocht naar buitenaards leven roept meer vragen op dan die of aliens echt bestaan. Vijf personen die vanuit verschillende invalshoeken deze materie onderzoeken, vertellen in deze documentaire hun verhaal: een astronomische klokkenluider, een predikant, een rapper, een sterrenkundige en de voormalig directeur van hét telescoopcentrum van Europa. Daarbij gaat het niet alleen om rationele argumenten, maar ook om intuïtie en emotie.


Credits

Producent(en) Jasper Boon
Productiebedrijf Nederlandse Filmacademie
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland