Schrödingerskat

Paolo Pistolesi Korte film - 1990 - 18 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Film Paolo Pistolesi

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film over de natuurwetenschappelijke Schrödinger-paradox. Wat gebeurt er als je een kat in een doos stopt en die vervolgens vol laat lopen met gas? Bekroond met een Gouden Kalf in de categorie Beste Korte Film.

Korte film waarin op een herfstachtige dag meneer Schrödinger (Bruno Ganz) thuiskomt in zijn flat in de Bijlmer, een hartaanval krijgt en sterft. Tegelijkertijd wordt in een klaslokaal de Schrödinger-paradox voorgelegd: Wat gebeurt er als je een kat in een doos stopt en die vervolgens vol laat lopen met gas? De leraar legt uit dat zolang je iets niet met je eigen ogen ziet, de kat zowel dood als levend kan zijn. In 1990 met een Gouden Kalf voor de Beste Korte Film bekroond.

Credits

Scenario Bart Klei
Producent(en) René Scholten
Camera
Joost van Starrenburg
Production Design
Francis Hutjens
Irma de Bruijne
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland