Schrijvers van de Lage Landen - Gustaaf Peek

Ramón Gieling Korte documentaire - 2016 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van Gustaaf Peek. Van de schrijver verschenen tot nu toe vier romans, waaronder het bekroonde boek Ik was Amerika. Voor zijn scenario van Gluckauf ontving Peek een Gouden Kalf.


Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. Ramón Gieling maakte het portret van Gustaaf Peek. Van de schrijver en redacteur van het literaire tijdschrift De Revisor verschenen tot nu toe vier romans. Ik was Amerika werd bekroond met zowel de BNG Nieuwe Literatuurprijs als met de F. Bordewijk-prijs. Voor zijn scenario van Gluckauf ontving Peek een Gouden Kalf.


Credits

Producent(en) René Mendel
Mira Mendel
Productiebedrijf Interakt
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Set geluid
Ludio Keeris
Muziek
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland