Schrijvers van de Lage Landen - Annelies Verbeke

Simone de Vries Korte documentaire - 2016 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Portret van Annelies Verbeke, de Vlaamse schrijver van romans als Slaap! en Dertig dagen en de verhalenbundels Groener Gras en Veronderstellingen.

Twaalfdelige documentairereeks waarin de ontmoeting tussen literatuur en cinema wordt gevierd. De schrijversportretten vormen een dwarsdoorsnede van de stand van zaken in beide disciplines. De films tonen de drijfveren van de schrijvers en de wijze waarop die tot uitdrukking komen in hun boeken. In deze aflevering portretteert Simone de Vries de Vlaamse Annelies Verbeke, schrijver van romans als Slaap! en Dertig dagen en de verhalenbundels Groener Gras en Veronderstellingen. In 2015 won Verbeke de prestigieuze F. Bordewijk-prijs.

Credits

Producent(en) René Mendel
Mira Mendel
Productiebedrijf Interakt
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland