School vol vissen

Margot Schaap Korte documentaire - 2014 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire over de dertienjarige Hugo die zich helemaal thuisvoelt in de wereld van schoonspringen en diepzeevissen, maar zijn draai nog moet vinden in de brugklas.

Er zijn twee werelden waarin de dertienjarige Hugo zich als een vis in het water voelt: die van het schoonspringen - moeiteloos maakt hij dubbele schroeven - en die van het Wii-spel Endless Ocean. Moeizamer beweegt hij zich in de brugklas, waar hij graag vrienden wil maken. ‘Een sprong gaat nooit in één keer goed. Die moet je steeds weer oefenen, zodat je ‘m dan uiteindelijk kan,’ zegt Hugo in de documentaire over zijn geliefde sport. Hetzelfde geldt voor de eerste weken op de middelbare school. De weg vind je door eerst een paar keer te verdwalen.

Credits

Scenario Margot Schaap
Producent(en) Katja Draaijer
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Omroep
Productieland(en)
Nederland