Schone schijn

Fleur Amesz Korte documentaire - 2018 - 55 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Het verhaal van Serge staat model voor de stijgende armoede onder Nederlandse ondernemers: hij cultiveert een succesvolle uitstraling, maar gaat intussen gebukt onder een grote schuldenlast.

Zo'n 365.000 ondernemers in Nederland hebben financiële problemen. De meesten geven dat niet openlijk toe, omdat dat het aanzien in de zakenwereld schaadt. Deze documentaire volgt een van hen, Serge, twee jaar lang dicht op de huid. Zijn schulden stammen uit de tijd van de financiële crisis. De gevolgen zijn thuis te zien: omdat de wasmachine kapot is, wordt de was in bad gedaan, en het schoolgeld voor de kinderen is moeilijk bij elkaar te sprokkelen. De film maakt duidelijk dat zijn verhaal illustratief is voor veel andere ondernemers.

Credits

Regie Fleur Amesz
Producent(en) Eric Velthuis
Productiebedrijf kvfilms
Eindredactie
Camera
Fleur Amesz
Arno Kranenborg
Montage
Fleur Amesz
Arno Kranenborg
Geluidsnabewerking
Set geluid
Fleur Amesz
Menno Euwe
Kleurcorrectie
Omroep
Productieland(en)
Nederland