Satudarah - One Blood

Joost van der Valk, Mags Gavan Lange documentaire - 2015 - 83 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Documentaire Mags GavanJoost van der Valk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Observerende documentaire over de subcultuur van Satudarah, de motorclub die veelvuldig in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten. Wat zijn de drijfveren van de verschillende leden?

Satudarah, de motorclub die vaak in het nieuws is wegens vermeende criminele activiteiten, blijkt een geheime wereld vol rituelen en codes waarin idealen als viriliteit, broederschap, trouw, moed en spiritualiteit hoog in het vaandel staan. De observerende documentaire toont hoe Satudarah door een nieuwe generatie binnen enkele jaren van een onbekend Nederlands clubje tot een internationaal conglomeraat wordt omgebouwd. De drastische ontwikkelingen voltrekken zich niet zonder slag of stoot.

Credits

Producent(en) Monique Busman
Michiel van Erp
Productiebedrijf De Familie Film & TV
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Mags Gavan
Eric de Roode
Omroep
Website
Productieland(en)
Nederland