Samuel in the Clouds

Pieter Van Eecke Lange documentaire - 2016 - 70 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire waarin een Boliviaanse skiliftbestuurder sneeuw en ijs op de gletsjer ziet verdwijnen. Terwijl klimaatwetenschappers onheilspellende veranderingen meten, eert hij de aloude berggeesten.

In Bolivia zijn de gletsjers aan het smelten. Samuel, een oude bestuurder van een skilift, kijkt uit over het dak van de wereld. Generaties lang leefde en werkte zijn familie in de besneeuwde bergen, maar nu blijft de sneeuw weg. Kale, bruingekleurde rotsen vervangen het statige wit. De documentaire laat zien hoe door klimaatverandering het leven en de tradities veranderen of zelfs verdwijnen. Terwijl wetenschappers onheilspellende ontwikkelingen meten en bediscussiƫren, eert Samuel onder de voortglijdende wolken de aloude berggeesten.

Credits

Producent(en) Hanne Phlypo
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Camera
Johan Legraie
Montage
Octavio Iturbe
Danniel Danniel
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Felix Blume
Nicolas Joly
Muziek
Distributie
Website
Productieland(en)
Belgiƫ, Nederland