Salãm

Johan Timmers Korte film - 2013 - 25 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddrama over de elfjarige Ara en Mo: twee bloedbroeders die samen in een asielzoekerscentrum wonen. Als Mo op een dag spoorloos verdwijnt, is Ara ten einde raad. Redden de jongens het zonder elkaar?

Ara en Mo zijn beste vrienden. Zoals jongens van elf jaar dat doen, bouwen ze hutten, spelen ze krijgertje en bezingen ze hun eeuwige vriendschap in zelfgeschreven raps. Maar de bloedbroeders leven ook met grote zorgen. Ze wonen namelijk in een asielzoekerscentrum, waar Ara zijn vader moet missen en Mo bang is om uitgezet te worden. Op een dag verdwijnen Mo en zijn familie spoorloos. Ara is ten einde raad en probeert zijn hartsvriend terug te vinden. Redden de jongens het zonder elkaar? Jeugddrama over een bijzondere vriendschap.

Credits

Scenario Floor Paul
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Jan-Willem Bult
Uitvoerend producent(en)
Eva Barra
Camera
Production Design
Montage
De Vertellers
Jef Hertoghs
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland