Salaam Bombay!

Mira Nair Speelfilm - 1988 - 113 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over een jongen die temidden van andere zwerfkinderen opgroeit in de straten van Bombay waar hij verwoede pogingen onderneemt om te ontsnappen aan het uitzichtsloze bestaan.

Nairs eerste speelfilm gaat over een jongen die temidden van andere zwerfkinderen opgroeit in de straten van Bombay (Mumbai). Als theejongen probeert hij de 500 roepies bijeen te schrapen die nodig zijn voor de terugkeer naar zijn dorp. Zijn pogingen te ontsnappen aan het uitzichtsloze bestaan worden voortdurend gedwarsboomd doordat hij in aanraking komt met de harde wereld van prostitutie en drugs. De realistische film werd grotendeels met niet-professionele acteurs en op locatie opgenomen en won verschillende internationale prijzen.

Credits

Regie Mira Nair
Scenario Sooni Taraporevala
Producent(en) Mira Nair
Camera
Sandi Sissel
Montage
Barry Alexander Brown
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
India